“Welkom bij Antiek "De Houtkrul", de grootste antiekzaak in de kop van Noord Holland, Antiek "De Houtkrul" is gevestigd aan de Kennemerstraatweg 110 in de historische kaasstad Alkmaar. "Alkmaar, als prachtige kaarten van Nederland.”

wie zijn wij?

Antiek De Houtkrul is opgericht door Emiel en Saskia Wagemaker, eigenaren van wat nu een van de grootste antiekwinkel van Noord Holland is.

Antiek De Houtkrul is in 1991 begonnen in de binnenstad van Alkmaar met de verkoop en restauratie van antieke meubelen. Na jaren met veel plezier hier de klanten te hebben geholpen, werden de panden aan de Oudegracht en de Keetgracht te klein .In 1999 werd de overstap naar het huidige pand aan de Kennemerstraatweg 110 te Alkmaar gezet. Veel meer ruimte om de antieke meubelen te showen in de winkel, ca 700 m2.  Ook het restauratie-atelier is veel ruimer geworden. Er wordt met meerdere personen gewerkt om de antieke meubelen te restaureren en om prachtig maatwerk te maken.

Eigenaar Emiel Wagemaker staat zelf dagelijks in de werkplaats. In 1988 heeft hij aan de meubelvakschool (MBS) in Amsterdam zijn meubelmakersvakdiploma behaald met als specialisatie 3 jaren restauratietechnieken en kunstgeschiedenis. Toen nog een goede en degelijke praktijk-en theorie opleiding, waar een goede basis is gevormd voor de verdere toekomst. Na bij diverse bedrijven en ateliers te hebben gewerkt, ben ik een 1991 een eigen restauratie-atelier met antiekwinkel in Alkmaar begonnen.

Alle houten objecten en voorwerpen kunnen  worden gerestaureerd. Naast meubelen met gebruiksslijtage ook klokkasten, beelden, houten lijsten en ornamenten. Maar ook auto-interieurs vallen onder onze expertise.

Onze specialisaties zijn fineertechnieken met alle houtsoorten, snijwerken vervaardigen en politoeren. We werken klantgericht maar ethisch verantwoord. We restaureren om de objecten mee te nemen naar de volgende generatie.

De laatste jaren zijn wij ons naast het restaureren ook steeds meer gaan toeleggen op maatwerk van meubelen. U bent bij ons aan het goede adres om uw persoonlijke meubelideeen vorm te laten geven. Door ons vakmanschap, ervaring en creativiteit kunnen wij precies leveren wat u zoekt.